#1 – TUTOTAMTO – Huawei vs USA, Samsung NOTE 10, Apple opustil Jony Ive

Čau, vítejte na na kanálu tojebest, já jsem martin čada a jdeme se kouknout na tuto tamto ze světa technologií.

NOTE 10

Už tutu středu Samsung představí dlouho očekávanou novinku Galaxy NOTE 10. Mrkněte se jak by nejnovější chystaný Samsung mohl vypadat. Co vy na to?

Letgo

Nakupovali jste nebo prodávali na portálu Letgo? Portál bohužel ukončil svojí činnost. Budete se tak muset vrátit například k Bazoši nebo k jiným službám.

Apple šéfdesigner odešel z apple

Minulý měsíc Apple opustil jejich šéfdesigner Jony Ive, který se podílel na vývoji produktů v průřezu celé značky. Velkou zásluhu prý měl mimojiné i na designu počítačů iMac, tak jak ho nyní známe. Jony Ive se rozhodl odejít z Applu a založit vlastní designerskou firmu, ale také se nechal slyšet, že Apple bude jeho hlavním partnerem. Takže senzace se neděje, je to asi tak, jako by dal ve stavební firmě výpověď zedník a to samé rozjel na OSVČ a ještě navíc pro tu samou firmu.

Spor Huawei +  Prodeje mobilních telefonů

Vypadá to, že spor společnosti Huawei s vládou USA, nebo spíš s Trumpem se uklidnily.

Pro ty, kteří nevědí o co jde. USA, neboli Trump označil Čínskou společnost Huawei za hrozbu a pod rizikem sankcí zakázal jakoukoliv spolupráci s touto značkou.

Hrozba údajně spočívala v tom, že Huawei může být ovlivňována autoritativní Čínskou vládou a tak získávat například určitá data uživatelů.

Teďko nechci nedejbože vypadat jako nějakej Sympatizant Číny, to rozhodně nejsem, ale ani si nesednu na prdel ze všeho co se prohlásí v USA.

Ano, rozumim tomu, je to reálné riziko. Možná jsem ale trošku paranoidní, tento problém se přece nevztahuje jen na Čínu nebo třeba Rusko. 

Možná třeba Trumpík mluví ze své vlastní zkušenosti. Nedávám si totiž moc velké naděje, že USA taky netahá data i z Americkejch firem jako je Apple nebo Microsoft. 

I když se všichni vždy a všude snaží tvářit jako neprodejné firmy. Já osobně si myslím, že vše má svou cenu, jen vědět za jakej špagát zatahat. 

A to si myslím že USA moc dobře ví.

Ono taky kdo by se s takovou spoluprací chlubil že?

Ano pravda, mám pořád ještě naivní domnění, že Čína je v tomto ohledu ještě o kus dál než USA, ale o kolik je otázka.

A mimochodem když už byl Trump v ráži, proč se pořádně nezaměřil třeba na Facebook nebo Instagram? Kde je hrozba řekněme špionáže nebo ovlivňování lidí mnohonásobně, mnohonásobně vyšší.. 

Tam případně bude stačit jen pokutička že jo? vždyť je to náš úžasný Instagram.

A když je Huawei takové velké riziko, jak je vlastně možné, že z ničeho nic Americké firmy povolení obchodovat s Huaweiem dostali?… nechápu, fakt nechápu.

Je třeba taky vzít v úvahu, že všechny sankce nemuseli být jen kvůli hrozbě špionáže, jak USA tvrdí.

Zde se například podívejte na rozdíl prodejů mobilních telefonů v 1Q roku 2019 a 2018.

Nárůst o 20 milionů prodaných mobilních telefonů značky Huawei na úkor prakticky všech ostatních.

To by mohl být důvod Huaweii trošku přiškrtit otěže? Kdo ví…

Napište mi dolu do komentářů komu více věříte. Trump nebo Huawei?

Neomezená data t-mobilu pokračují

No a nakonec trošku z vesela. Neomezená letní data T-mobilu pokračují. Jen si je v aplikaci můj T-mobile nezapomeňte prodloužit. První aktivace totiž trvá jen jeden měsíc.

Pokud vás moje názory zajímají, dejte dole pod videem like, odběr se zvonečkem a v příštím videu čau.