Voděodolný telefon – NEUZNANÁ ZÁRUKA! PROČ?

Čau, vítejte na kanálu ToJeBest, já jsem Martin Čada a dneska se v krátkosti podíváme na to, proč vám při vytopení voděodolného telefonu neuznají záruku. Na trhu je velké množství telefonů odolných proti polití nebo potopení do vody. Míra ochrany se u nich označuje IP a dvěma čísly. První číslo označuje krytí proti pevným částečkám. A to druhé označuje právě krytí vůči vodě.

Například můj Iphone XS disponuje certifikací IP68 a díky ní může výrobce garantovat, že telefon vydrží až 30 minut v dvoumetrové hloubce. Udělení certifikace IP68 je podmíněno tím, že Apple dodrží určité výrobní postupy a testy, které voděodolnost zajistí. 

Vy si tak při koupi telefonu s tímto označením, dá se říct, můžete být jisti, že ho můžete bez újmi až na půl hodinky potopit do hloubky 2m. To jestli to budete dělat nebo ne je už na vás.

A nyní je na řadě ona otázka! Proč tedy výrobci záruku při vytopení neuznají?

Oni se totiž chrání před lidskou povahou, která je prostě všude po světě stejná.

No já si dneska zaplavu 45 minut, těch 15 minut navíc už se neposere. A šup, telefon je vytopenej. A ještě ho pro jistotu HNED připojím na nabíječku, kdyby to náhodou jakože pomohlo. No co, je přece voděodolnej, tak na ty hajzli mimozemský, zelený vlítnu a reklamuju ho. Dobrý den ano ano, vy chcete reklamovat voděodolný telefon, tady mi to prosím vyplňte a je to hotové. 

Samozřejmě nemusí to tak nutně být pokaždé, ale jakým způsobem to či ono chcete dokazovat? To je prostě nemožný. Já moc dobře vím jak to funguje u nás v obchodě, paní si objedná dvě kilovky proteinu a pak volá, že jí jako dorazil jen jeden. Tak si říkám, OK, to se mohlo stát, někdo se ve skladu překouk. Jdu si to ověřit, abych obratem protein ještě dnes doposlal. No ale Paní si už neuvědomí, že každý balík se jak u nás, tak u dopravce váží. Takže když vidím, že balík jak u nás, tak u dopravce vážil skoro 2,2 kila a měl vážit 2,2 kila, tak asi někde bude problém. Navíc ve skladu jsou kamery. Bože lidi!!! A oni to zkouší, furt a furt a furt nemaj dost. Jak myslíte, že by to bylo s tou voděodolností? 

Takže tohle je ten důvod, proč voděodolnost u těchto zařízení není a nejspíš nikdy nebude zaručena.

Pokud jsem vás tímto videem moc nenasral, tak ho sdílněte, dejte like, odběr se zvonečkem a v příštím videu čau 🙂